Agenda – Warsztaty w Poznaniu, 19 listopada 2013 r. – BPC GROUP POLAND Sp. z o.o.

Warsztaty w Poznaniu, 19 listopada 2013 r.

Agenda
09:15 – 09:30 Rejestracja uczestników, kawa powitalna.
09:30 – 09:45 Wprowadzenie do tematyki spotkania.
Omówienie problemów związanych z wyborem rozwiązań.
  
09:45 – 10:15 Przedstawienie firm Infor i Polish Consulting Company.

Mariusz Siwek, Channel Director CEE North, Infor (Polska) Sp. z o.o.

Cezary Melcer, Prezes Zarządu, iPCC sp. z o.o.

10:15 – 10:45 Infor M3 – system do wspomagania produkcji procesowej. Case study.

Klient referencyjny firmy iPCC sp. z o.o.

10:45 – 11:45 Realizacja produkcji procesowej w systemie Infor M3:
  • Obsługa receptur i kalkulacja kosztów produktu;
  • Planowanie produkcji;
  • Rejestracja zużycia materiał i surowców oraz czasu pracowników i maszyn;
  • Rejestracja spływu produkcji;
  • Kontrola jakości;
  • Zarządzanie partiami i terminem ważności;
  • Koszty i statystyki produkcji.

Piotr Michalak, Vice Prezes odp. za pion Konsultingu, iPCC sp. z o.o.

Paweł Wierzbowicz, Dyr. ds. Rozwoju Produktów, iPCC sp. z o.o.

Maria Janiszewska-Hejnik, Kierownik Sprzedaży, iPCC sp. z o.o.

Jacek Jakubik, Starszy Konsultant Biznesowy, iPCC sp. z o.o.

11:45 – 12:00Przerwa kawowa.
  
12:00 – 13:30 Narzędzia do wspomagania specyficznych procesów wybranych branż:
  • Identyfikowalność partii i jej graficzne śledzenie w łańcuchu dostaw;
  • Obsługa receptur typu rozbiór (przetwórstwo mięsa, mleka, drewna,
    niektóre procesy chemiczne itp.) i optymalizacja wydajności;
  • Identyfikowalność i śledzenie pochodzenia partii;
  • Zastosowanie atrybutów do przypisania dodatkowych parametrów
    (np. stężenie, kolor, gatunek, rozmiar, ...) partiom surowców, półproduktów i wyrobów;
  • Wykorzystanie atrybutów do gradacji dostaw surowców i ich automatycznej wyceny (dotyczy
    surowców o niestabilnych parametrach i wycenie zależnej od faktycznych parametrów dostawy);
  • Samofakturowanie (fakturowanie w imieniu dostawcy, np. rolników ryczałtowych);
  • Obsługa zmiennej wagi surowców i produktów (np. sery lub produkty mięsne
    sprzedawane w sztukach, ale wyceniane wg wagi).

Piotr Michalak, Vice Prezes odp. za pion Konsultingu, iPCC sp. z o.o.

Paweł Wierzbowicz, Dyr. ds. Rozwoju Produktów, iPCC sp. z o.o.

Maria Janiszewska-Hejnik, Kierownik Sprzedaży, iPCC sp. z o.o.

Jacek Jakubik, Starszy Konsultant Biznesowy, iPCC sp. z o.o.

13:30 – 14:15Dyskusja.
14:15 – 14:30 Podsumowanie spotkania.
14:30 ...Lunch.

Warsztaty BPC GROUP POLAND:
Termin: 19 listopada 2013 r.
Wtorek, 09:15
Miejsce: Poznań, Centrum Konferencyjne POLSKA 13
60-595 Poznań, ul. Polska 13
Koszty: Spotkanie Bezpłatne
(w tym: imienne certyfikaty, lunch dla uczestników, bezpłatny parking)
Język:
Spotkanie prowadzone
w języku polskim
Organizator Generalny:
BPC GROUP POLAND Sp. z o.o.
Partnerzy Technologiczni:
Infor (Polska) Sp. z o.o. iPCC sp. z o.o.
Sponsorzy:
Kompass Poland Sp. z o.o. Vecto Sp. z o.o.