Agenda
08:00 – 08:30 | Rejestracja uczestników, kawa powitalna. |
08:30 – 09:30 |
Wprowadzenie do spotkania.
Jak skutecznie zinformatyzować zakład produkcyjny? Case study.
Business Penetration & Consulting Sp. z o.o. |
09:30 – 10:00 |
Planowanie, harmonogramowanie i rozliczanie produkcji z uwzględnieniem bieżących informacji na temat stanu produkcji. Wykorzystanie różnych zasobów (maszyny, surowce, pracownicy) przy tworzeniu planu. MES – Monitorowanie pracy i przestojów maszyn w czasie rzeczywistym, obliczanie współczynników OEE. Mariusz Walicki, Konsultant Systemowy, Proxia Polska Sp. z o.o.Przeczytaj opis tego dostawcy w Katalogu Rozwiązań IT:
http:// BPC-Guide.pl » Proxia Polska Sp. z o.o. |
10:00 – 10:45 |
Monitorowanie prac i przestojów maszyn w czasie rzeczywistym, wyliczanie OEE.
Studium przypadku poprawy organizacji produkcji z wykorzystaniem narzędzi automatyki przemysłowej. Analiza wybranych przykładów wdrożeń z branży automotive pod kątem założeń projektów wdrożeniowych, metodologii implementacji oraz uzyskanych celów biznesowych. Piotr Kańka, Sales Engineer, ANT Sp. z o.o.Przeczytaj opis tego dostawcy w Katalogu Rozwiązań IT:
http:// BPC-Guide.pl » ANT Sp. z o.o. |
10:45 – 11:00 | Przerwa kawowa. Dyskusja. |
11:00 – 11:45 |
Dedykowane systemy IT i automatyki przemysłowej na przykładzie PCCS w MAN i ScrewPoint w VW Slovakia. Wojciech Kucz, Dyrektor Techniczny, ISP Polska Sp. z o.o.Piotr Gorka, Senior Developer / Development Team Leader, ISP Polska Sp. z o.o. |
11:45 – 12:45 |
System zarządzania procesem produkcyjnym w zakładach przemysłowych w oparciu o Platformę PROMAN. Adam Rybski, Dyrektor Rynku IT, PROCOM SYSTEM S.A.Małgorzata Dradrach, Dyrektor Zakładu Informatyki Przemysłowej, PROCOM SYSTEM S.A. |
12:45 – 13:15 |
Systemy IT w praktyce produkcyjnej. Jak skutecznie wykorzystywać rozwiązania MES i CMMS? Tomasz Zieliński, Prezes Zarządu, Queris Sp. z o.o.Przeczytaj opis tego dostawcy w Katalogu Rozwiązań IT:
http:// BPC-Guide.pl » |
13:15 – 13:45 |
Podsumowanie spotkania. Przerwa kawowa. Dyskusja. |
13:45 – ... | Poczęstunek. |